Reklama

3 najškaredšie kabriolety milénia, ktoré ešte môžete vidieť na cestách

Zdroj | unsplash/Christopher Windus
Michal Sobek
Zdroj | unsplash/Christopher Windus
Zdroj | unsplash/Christopher Windus

Blíži sa leto, ktoré je ako stvorené pre otvorené strechy kabrioletov a vietor vo vlasoch. Sú to skutočne zaujímavé autá s pocitom slobody aj osobitým charakterom. Ako to však býva, nie všetky sa vydarili.

Kabriolet je automobil s otvorenou strechou, ktorý má často sklápaciu alebo odnímateľnú strechu. To umožňuje jeho rýchle nasadenie do formy uzavretého auta v prípade nepriaznivého počasia.

Sú však aj také modely, ktoré sa pri predstavení nestretli s obdivom publika, ktorému prišli vyslovene škaredé alebo neatraktívne. Dnes už takmer vymizli, ale stále ich na našich cestách môžete stretnúť, pretože minimálne dva z nich sú aktuálne mimoriadne cenovo dostupné. Vybrali sme teda 3 kabriolety, ktoré mali ostať iba na papieri.

Obsah pokračuje pod reklamou
1.

Citroen C3 Pluriel (2003)

Aj automobilka Citroen sa pokúšala vyrobiť štýlový kabriolet, ktorý vychádzal vtedy z veľmi populárneho modelu C3, ktorý príde čoskoro už vo svojej 4. generácii a rovno s elektrickým pohonom, teda bude patriť medzi najlacnejšie elektromobily na našom trhu.

Zdroj | Citroen

To sa o modeli C3 Pluriel však nedá povedať, pretože ten nedostal ani svoju 2. generáciu. Automobilka zvolila nešťastný mechanizmus strechy na koľajniciach, ktoré sa museli vyberať ručne. Z toho dôvodu nebolo možné nasadiť strechu počas jazdy a vybraté časti strechy nebolo ani kde v aute uložiť. Inak celkový dizajn nepôsobil až tak dobre ako v prípade spomínaného modelu C3.

2.

Peugeot 206 CC (2000)

Aj v prípade Peugeotu išlo o podobný príbeh. Peugeot v roku 1998 uviedol na trhu model 206, teda malý mestský automobil. Reakcie naňho však boli rôzne, niekomu sa páčil, niekomu zas nie, avšak držal sa vtedy nového dizajnového jazyka francúzskej automobilky.

Zdroj | Peugeot

Zvrat prišiel o dva roky neskôr, keď si inžinieri povedali, že prinesú z neho aj verziu v podobe kabrioletu pod skratkou CC. Veľkou výhodou bola elektricky ovládaná strecha. Avšak vzhľadovo išlo o nie veľmi podarený dizajnový mix.

3.

Range Rover Evoque Convertible (2017)

Automobilka Range Rover mala vo svojom portfóliu vždy veľmi zaujímavé a mohutné SUV, ktoré lákali pohľady vodičov, ale aj okoloidúcich. Veľký úspech prišiel s modelom Evoque, teda malým mestským SUV.

Zdroj | Land Rover

Potom sa v spoločnosti rozhodli, že prinesú niečo, čo bolo skutočne na cestách nevídané, a to hybrid s názvom SUV kabriolet. Zobrali teda model Evoque, odrezali mu strechu a nahradili ju plátennou. Výsledok však bol minimálne pre celú verejnosť polarizujúci a nie veľmi lacný.

Ďalšia story
Zatvoriť

Newsletter

Ďakujeme za váš záujem! Odteraz vám už neunikne žiadna novinka.
Ľutujeme, ale váš formulár sa nepodarilo odoslať.