Reklama

Dávate deťom na Vianoce hernú konzolu? Radšej ju vopred rozbaľte

Zdroj | Samantha Sophia
Stanislav Vinc, Michal Sobek
Zdroj | Samantha Sophia
Zdroj | Samantha Sophia

Ak máte doma malých hráčov, listy s ich prianiami už máte dávno odoslané a pokiaľ si pod stromček želali novú hernú konzolu, možno vás už aj stihla prebolieť tá nemalá investícia do ich štedrovečerného úsmevu.

Aby však všetko v ten očakávaný večer prebehlo tak ako si to vaše ratolesti predstavujú, máme pre vás ešte jednu úlohu. Najmä pokiaľ ide o darček pre menšie deti, novú konzolu vám odporúčame vopred rozbaliť, zapnúť a deťom nastaviť.

Ak novú konzolu pre deti pod tohtoročný stromček ešte len vyberáte a stále sa neviete rozhodnúť, pre ktorú sa napokon rozhodnúť, pomôcť vám môže našich 5 tipov. Ďalšie tipy na technologické darčeky nájdete v sekcii Vianoce 2023.

Obsah pokračuje pod reklamou
Zdroj | unsplash/Kelly Sikkema

Vybaľte konzolu, pomocou dodaných káblov ju pripojte k vášmu televízoru alebo monitoru a preveďte sa úvodnými nastaveniami. To väčšinou zahŕňa pripojenie ku Wi-Fi, nastavenie avatara a konta. Ak nemáte ešte vytvorené konto, tak ho pre vaše dieťa vytvorte, čím mu na štedrý deň ušetríte mnoho času.

Taktiež, ak ste v balení pri konzole mali nejaké hry, rozhodne sa ich pokúste nainštalovať. Nie je nič otravnejšie ako čakať na sťahovanie hier, keď sa ich už neviete dočkať, pričom tie dnešné majú aj niekoľko desiatok gigabajtov, čo chvíľu potrvá. Dobrým riešením je aj to, keď hernú konzolu nepripojíte iba cez Wi-Fi, ale priamo káblom. Stabilita internetu bude vyššia a aj sťahovanie hier naberie vyššiu rýchlosť.

Nainštalujte hry, skúste ich ale aj spustiť, či všetko ide, ako má. Skrátka nastavte vašu novú hernú konzolu tak, aby dieťa, ktoré ju na Vianoce dostane, ju len zapojí do televízora a môže hneď hrať. Tie iskričky v jeho očiach vám ten čas predtým rozhodne vynahradia.

Ešte je tu jedna vec. Pokiaľ chcete mať kontrolu nad tým, koľko sa vaše dieťa bude venovať hraniu, aby to nemalo negatívne dopady na školu alebo hobby, tak si určite nastavte rodičovskú kontrolu. Môžete nastaviť, ktoré hry môže dieťa spúšťať, či môže používať virtuálnu realitu, internetový prehliadač a ďalšie praktické nastavenia.

Herné konzoly PlayStation na to ponúkajú mobilnú aplikáciu, ale aj webové rozhranie. Podobne je na tom Xbox, ktorý má na tento účel špeciálne určenú aplikáciu Xbox Family Settings. Pokiaľ máte pod stromček pripravené Nintendo Switch, siahnuť v tom prípade môžete po mobilnej aplikácii Nintendo Switch Parental Controls. Všetky spomínané aplikácie sú dostupné pre Android aj iOS.

Ďalšia story
Zatvoriť

Newsletter

Ďakujeme za váš záujem! Odteraz vám už neunikne žiadna novinka.
Ľutujeme, ale váš formulár sa nepodarilo odoslať.